O Dojou

Nakon 6 godina organiziranog vježbanja u zadarskom Aikido klubu jedni od prvih Aikidoka u Hrvatskoj Milorad i Božena Ljubičić i Branko Mandić, početkom 1993. godine osnivaju Ki Aikido Dojo Zagreb. Od samog osnutka vježba se u prostorijama Graditeljske tehničke škole, Avenija Većeslava Holjevca 17. Osnove Ki Aikida u našem dojo-u dosada upoznalo je više od 500 ljudi. Četrdesetak Aikidoka redovitim treniranjem proširuje spoznaje o vještini. Osim redovnih treninga u dojou, Dojo organizira i kampove i treninge u prirodi. Napredak se postiže i odlaskom na domaće ili strane seminare Ki Aikida pod vodstvom osnivača Ki No Kenyukai Association International, Doshua Kenjira Yoshigasakia.

Instruktori

Branko Mandić, Yondan - 4. dan. Jedan je od prvih Aikidoka u Hrvatskoj - počeo je vježbati u Ki Aikido Klubu Zadar još 1987. godine. Od 1991. godine studira u Zagrebu gdje sa nastavlja baviti Aikidom. Dugogodišnjim vježbanjem doprinosiosnivanju i razvoju prvih Aikido dojoa u Zagrebu. Od 1993. jedan od osnivača Ki Aikido Dojoa Zagreb, na čijem je čelu od 1997. godine....

Elvis Zalović, Sandan -3. dan Aikidom se bavi od 1987. godine. Jedan od prvih Aikidoka u Hrvatskoj. Yoga instruktor..

Pečat Dojoa

Ovo je pečat Dojoa , doslovno bi na japanskom jeziku i pismu značio simbol unutar okvira. Za naš Dojo ga je osmislila i naslikala učiteljica kaligrafije Sensei Watanabe (sestra Doshua Yoshigasakia), na jednom od tečajeva Shodo-a i Tenkoku-a početkom 2007. godine.

Ovim pečatom kao Dojo obvezujemo se da će svi naši članovi biti jednako podržani u nastojanju da napreduju i da će biti praćeni podrškom instruktora.

i naravno, da se kao i na kaligrafiji stvori balans na ovim sada već sadržajem opterećenim stranicama...